• Wij bezorgen in Nederland en België
  • wij shoppen voor jou!
  • Stichting WebwinkelKeur

Tandenborstels

4
Handmatige tandenborstels voor routinematige handmatige tandheelkundige zorg.
Lees meer
Sorteren op:

Handmatige tandenborstels voor routinematige handmatige tandheelkundige zorg

Na het eten: vergeet niet je tanden te poetsen! Degenen die deze wijsheid volgen en regelmatig hun tanden reinigen van afzettingen en voedselresten, helpen om sterke en gezonde tanden te behouden . Het instrument hiervoor is de tandenborstel. Veel mensen vertrouwen nog steeds op de klassieke handtandenborstel in combinatie met een hoogwaardige tandpasta. Er is een enorm assortiment aan handmatige tandenborstels om uit te kiezen. Hier leest u wat u moet weten over het onmisbare gereedschap en hoe u de juiste variant kiest.

Wist je dat tandenborstels in onze moderne zin nog maar iets meer dan driehonderd jaar bestaan ​​en dat ze tot de jaren dertig een luxeartikel waren?

De handmatige tandenborstel, ook genoemd hoofd tandenborstel bestaat uit een steel en een kop met zachte nylon borstelharen aan de uiteinden afgerond . Beide componenten, kop en handvat, spelen een belangrijke rol bij het reinigen van tanden. Hoe geavanceerder het productontwerp, hoe hoger de kwaliteit van de borstel.

De opzetborstel mag niet te groot zijn en bij voorkeur smal. Op deze manier bereikt de borstel delen van de mond die moeilijk toegankelijk zijn . De borstelharen moeten verschillende lengtes hebben en op een verstandige manier zijn gerangschikt, zodat tandoppervlakken en gaten worden opgevangen tijdens het poetsen.

Het handvat van de tandenborstel moet ergonomisch gevormd zijn en stevig in de hand liggen. Een zekere flexibiliteit zorgt voor een veer tussen het handvat en de kop - dit voorkomt overmatige druk bij het poetsen.

Zorg er bij het kopen van een handtandenborstel voor dat het handvat niet te stijf is en dat de verhoudingen van de opzetborstel en de borstelstructuur niet te groot zijn.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »